La aproximativ cinci luni de la începerea lucrărilor de reabilitare a Cinematografului ”Scala”, municipalitatea a dat publicității  câteva imagini cu noul ”look”. Lucrările au început în cursul lunii mai, iar  cinematograful Scala  trece printr-un amplu proces de modernizare şi după reconfigurare va fi o sală mare de cinema cu 247 locuri, un planetariu digital (singurul din vestul României) și o sală mică de cinema 3D. În foaier  va fi o ”cafenea culturală”.

Proiectul de reabilitare, dotare și de extindere a cinematografului ”Scala” din municipiul Zalău este finanțat din fonduri guvernamentale în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane lei, inclusiv TVA, contribuția Municipiului Zalău fiind de 678 mii lei, inclusiv TVA și cuprinde: lucrări de demolare – corpul B, asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier. Durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care 2 luni – partea de proiectare și 13 luni – partea de execuție. Cinematograful ”Scala” a fost închis în anul 2005, iar potrivit municipalității anul viitor, în 2020, va fi deschis pentru  cinefili.

Articolul precedentSe fac angajări la Autoritatea Rutieră Română – Agenția teritorială Sălaj. Un post de inspector, scos la concurs
Articolul următorPompierii în acțiune la Jibou. Incendiu la un autoturism