Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Sălaj, unica structură de reprezentare a elevilor din județ, consideră că evaluarea propusă de Ministerul Educației este similară cu examenul cu examenul de treaptă din perioada comunistă.

Examenul propus ar avea ca scop simplificarea tradiționalului examen de bacalaureat datorită faptului că elevii nu vor mai fi nevoiți să se pregătească din toată materia celor patru ani de liceu ,ci doar din materia claselor a XI-a și a XII-a. În plus, Bacalaureatul ar urma să fie diferenţiat astfel: un tip de Bacalaureat pentru cei care vor urma cursurile universitare şi altul pentru elevii şcolilor profesionale.

Preşedintele CJE Sălaj, Cătălin Ilieş este de părere că,  “introducerea unui examen la clasa a X-a nu este o soluție de a crește promovabilitatea examenului de Bacalaureat atâta timp cât nu se fac schimbări adevărate la planurile cadru, modul cum predau profesorii și la programa școlară”.

’’Noi, elevii sălăjeni, vom milita în continuare pentru aducerea schimbărilor în folosul educației preuniversitare ,iar în mod direct, în folosul elevilor ce vor avea să studieze în școlile sălăjene’’, susţin reprezentanţii  CJE Sălaj.

Articolul precedentSub semnul Zilei Culturii Naționale. Prorectorul UBB, Ioan Bolovan, conferențiază la Centrul de Cultură şi Artă
Articolul următorÎn Sălaj: controale și amenzi la firmele care plasează forță de muncă în străinătate