Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a continuat şi în acest an acțiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, în perioada 1 ianuarie -30 octombrie 2018, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 77 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.400 de lei, la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, nefiind depistate entităţi care prestau servicii de pază fără a avea licenţă de funcţionare. „De asemenea, activităţile poliţiştilor au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică”, a precizat sursa citată.

De asemenea, în perioada de menţionată, au fost eliberate 43 avize port armă, 44 avize pentru planurile de pază, patru pentru transportul de valori, 47 avize pentru proiectele sistemelor tehnice de alarmare şi 232 atestate de pază.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

Articolul precedentCondamnaţi la închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice
Articolul următorÎntâlnire literară la Creaca cu Asociaţia Scriitorilor din Sălaj