Doar 11 dascăli din şcolile judeţului nu au studii corespunzătoare postului pe care îl ocupă, reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean Sălaj recurgând la această soluţie din lipsă de personal.

Inspectorul școlar general al județului Sălaj, Maria Pop, a precizat astăzi, în cadrul ședinței lunare a Comisiei de Dialog Social, că în data de 10 septembrie în toate unitățile de învățământ din județ s-a realizat încadrarea cu personal didactic în procent de 100 la sută, nefiind semnalate probleme în acest sens.  „In ultimii ani numărul posturilor ocupate de suplinitori necalificați a scăzut în mod constant, în acest an școlar fiind vorba de doar 11 persoane, care au, toate, studii superioare”, a subliniat Maria Pop.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, ședința lunară a Comisiei de Dialog Social a avut loc azi, 19 septembrie, la sediul instituției, întâlnirea fiind coordonată de subprefectul Vegh Alexandru. Principalul punct pe ordinea de zi a vizat analiza stadiului pregătirii unităților școlare și asigurarea personalului didactic pentru anul școlar 2018 – 2019.

Articolul precedentAccident grav la ieșire din municipiul Satu Mare, provocat de un tânăr din Sălaj
Articolul următorŞi-a găsit sfârşitul în stradă