Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a doi funcționari publici din județul Sălaj, angajați în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei. 

Potrivit unui comunicat emis astăzi, 15 ianuarie 2020, de Agenția Națională de Integritate (ANI), Hosu Claudia, funcționar public în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei, a fost găsită în stare de incompatibilitate deoarece în perioada 25 noiembrie 2015 – 08 septembrie 2017 a deținut simultan funcția publică de șef birou – consilier superior în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei și o funcție contractuală într-o instituție publică. De asemenea, începând cu data de 8 septembrie 2017, deține simultan funcția publică de șef birou – consilier și funcția contractuală de execuţie de inspector de specialitate în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei. „Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, se precizează în sursa citată. 

Într-o situație similară se află și Dincă Valeriu, funcționar public în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei, care, potrivit ANI, începând cu data de 2 decembrie 2015 deține simultan funcția publică de consilier în cadrul Biroului cadastru imobiliar-edilitar, evidența și gestionarea patrimoniului, fond funciar, situații de urgență, relații publice din cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei și o funcție contractuală la Biroul administrativ – gospodăresc, administrarea pieței din cadrul aceleiași primării. „Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, precizează ANI. 

Articolul precedentVIDEO Învățătoare prinsă de ministru în timp ce țipa la elevi. Ministrul Monica Anisie a descoperit dezastrul din școlile din Ialomița
Articolul următorRomânii vor avea buletine noi cu cip, de anul viitor. Ce riscă cei care vor opta pentru un buletin fără cip