Acordul contractual pentru pentru realizarea proiectării și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a celor peste 22 de kilometri ai tronsonului DJ 108 D situat între Crișeni (DN1H) și Cehu Silvaniei a fost semnat pe parcursul acestei săptămâni. 

Acest sector de drum județean face legătura între trei drumuri naționale/europene, respectiv DN 1H (Crișeni), DN 1F (E81) – incluse în rețeaua TEN-T și DN 1C (E58), reprezentând unica legătură a locuitorilor comunelor aflate pe traseul drumului (Crișeni, Dobrin, Sălățig), cu municipiul Zalău și orașul Cehu Silvaniei, respectiv cu drumurile europene și naționale din regiune (incluse în rețeaua TEN-T).

„Cu o durată de 30 de luni, 4 luni fiind alocate realizării proiectării tehnice și alte 26 de luni execuției lucrărilor de modernizare și reabilitare, principalele categorii de lucrări vizate prin Acordul contractual semnat în această săptămână sunt cele care vor asigura creșterea capacității portante a drumului, modernizarea structurii rutiere dar și asigurarea stabilității corpului drumului în zonele afectate de alunecări de teren sau în zonele cu cedări locale ale acestuia. Sunt prevăzute, de asemenea realizarea de șanțuri – amenajarea podurilor și podețelor transversale existente sau realizarea de poduri și podețe transversale noi, dacă este cazul, realizarea de trotuare și amenajarea unor stații de autobuz și refugii în zonele unde acestea sunt necesare, precum și executarea lucrărilor de siguranță rutieră”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ108D:Crișeni (DN1H) — Cehu Silvaniei (DJ196) are o valoare totală de peste 48.677.000 lei, respectiv peste 10.356.000 euro (aprox. 1 euro = 4,7lei) și este cofinanțat din FEDR – POR 2014 – 2020 (Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2014-2020).

Articolul precedentSe fac angajări. 230 de joburi vacante în Sălaj
Articolul următor„Lauri pentru seniori” – Cadrele didactice pensionate, felicitate