Sălajul a fost reprezentat la Olimpiada Internațională de Lectură de două eleve care, de altfel, s-au întors rezultate deosebite. Este vorba de Sabou Cristiana, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”Zalău, pregătită de profesor Iacob Diana, care a obținut premiul al II-lea și Opre Maria, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, profesor Purdea Andreea – premiul special. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Marcel Lucaciu, în perioada 1-5 septembrie 2018, Constanța a devenit „capitala internațională a lecturii”,
fiindcă aici a avut loc Olimpiada Internațională de Lectură. Conform regulamentului specific „olimpiada se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani (din clasele VII-XII), fiind valorificate experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și achizițiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică și culturală.” Olimpiada s-a desfășurat pe trei niveluri: Nivelul 1 (clasele VII-VIII), Nivelul 2 (clasele IXX), Nivelul 3 (clasele XI-XII).

Din lotul României au făcut parte elevii care au obținut premiile I, II și III la Olimpiada Națională de limba și literatura română, respectiv la Olimpiada Națională „Lectura ca Abilitate de Viață” (gimnazii și licee). Din afara României, au participat elevi din Qatar, Ucraina, Republica Moldova și Cipru.

Sălajul a fost reprezentat la această competiție importantă de două eleve care au obținut
rezultate deosebite, respectiv Sabou Cristiana și Opre Maria, ele fiind însoțite, la Constanța, de profesoara Opre Mihaela, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău.

Articolul precedentComplexul Arheologic „Porolissum”, vizitat de cercetători francezi
Articolul următorPrinţul Charles finanţează refacerea bisericii de lemn din Brusturi