Un grup de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău vor avea ocazia sa experimenteze, pentru câteva săptămâni, sistemul de învățământ francez. 

Este vorba de elevii unei clase de învățământ dual, domeniul mecanică, calificarea mecanic echipamente hidraulice si pneumatică, din cadrul liceului zălăuan, care, însoțiți de profesori din aceeași unitate școlară, se vor afla pe parcursul a trei săptămâni, în luna decembrie a acestui an, la Toulouse, în Franța, alternând stagiile din sălile de curs cu cele practice, de observare, în companii industriale.

În același timp, un grup de elevi ai Centrului de Formare pentru Industrie (CFA) din Toulouse se vor afla în mobilitate în județul Sălaj, fiind găzduiți pe parcursul stagiilor de formare teoretică și practică de Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău și compania Michelin.

Potrivit administraţiei judeţene, schimbul de experienţă se desfăşoară în cadrul Acordului de cooperare pentru dezvoltarea formărilor tehnice și profesionale în sectorul industrial din județul Sălaj. Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Michelin România – platforma industrială Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău și Primăria Municipiului Zalău derulează proiectul de mobilitate internațională Jeunesse III (Tineret III) – Mobilitate internațională a Regiunii Occitanie/Pyrrénées Méditeranée (Franța) și Zalău (Sălaj, România).

Articolul precedentCasă în flăcări de la un conductor improvizat
Articolul următorVeterani din Transilvania, în vizită la Prefectura Sălaj