Peste 400 de preșcolari și elevi din județul Sălaj primesc o masă caldă sau un pachet alimentar până la sfârșitul anului școlar în curs. 

Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida a fost inclus, începând din 8 aprilie, în programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.  „Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 97/2018 din 9 noiembrie 2018 privind aprobarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida „i se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Programul a fost pus în aplicare, începând cu data de 8 aprilie 2019 și va continua până la sfârșitul anului școlar în curs. Astfel, 227 de preșcolari și elevi din învățământul primar vor primi o masă caldă, iar 191 de elevi din învățământul gimnazial și liceal vor primi câte un pachet alimentar. În total, este vorba despre 418 preșcolari și elevi.
„Suma alocată pentru finanțarea acestui program-pilot de care beneficiază Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida este în valoare de 836 mii lei”, a mai menționat sursa citată.

Articolul precedentProducătorul de mobilă Simex din Șimleu Silvaniei expune la Milano
Articolul următorZalău: peste 100 de elevi din Transilvania, la Concursul interjudeţean de matematică