Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

Din cei 1.726 de absolvenți de gimnaziu care au susținut examenele din cadrul Evaluării Naționale, 1.194 au obținut medii peste 5, promovabilitatea în Sălaj, înainte de contestații, fiind de 69,17 la sută. 

Limba și literatura română – 33 note de 10

Primele rezultate au fost publicate marți, 25 iunie. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, la proba scrisă de Limba şi literatura română, în județul Sălaj, s-au înregistrat: procentul de 72, 17 la sută și 33 note de 10 (zece) dintre care: 18 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, 7 la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, 2 la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, 2 la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, respectiv câte o notă de 10 (zece) la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, Școala Gimnazială „Bathory Istvan” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa și Școala Profesională Sîg.

Matematică – 18 note de 10

La proba scrisă de Matematică, s-au înregistrat: procentul de 59,27 la sută și 18 note de 10 din care: 7 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, 3 la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, 2 la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, 2 la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr, 2 la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, respectiv câte o notă de 10 (zece) la Liceul Tehnologic „O. Goga” Jibou și Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa.

Limba și literatura maternă – 3 note de 10

La proba scrisă de Limba şi literatura maternă, procentul este de 94, 41 la sută, absolvenții obținând 3 note de 10 (zece), respectiv câte una la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nușfalău și Școala Gimnazială Nr. 1 Borla. „Menţionăm că, în județul Sălaj, 6 absolvenți au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională din acest an: 4 de la la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, 1 de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, 1 de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Bocșa. Rezultatele finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi publicate, în ziua de 29 iunie”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului.

Articolul precedentStagiune de teatru la Zalău. Spectacole săptămânale pentru copii și adulți
Articolul următorÎncă 100 de locuinţe ANL pentru tineri, în cartierul Dumbrava Nord. Lucrările – în plină desfăşurare