La Zalău, în toamna acestui an, se va organiza o stagiune de teatru. Este vorba despre: spectacole săptămânale, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în limbile română și maghiară, dar și ateliere de teatru pentru tineri. Stagiunea va avea loc în cadrul unei inițiative a spațiului ”Reactor” din Cluj-Napoca de a intra în contact cu publicuri cât mai variate și mai numeroase, cât și de a stimula viața culturală a unor orașe din România care nu au teatre proprii. ”Reactor de creație și experiment” este un teatru independent care s-a născut la Cluj-Napoca în martie 2014, din dorința unui spațiu cultural conectat la public și la realitatea contemporană. În cei cinci ani de existență, ”Reactor” a produs 34 de spectacole și sute de evenimente artistice, devenind o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor de toate vârstele și din toate mediile sociale. Spectacolele ”Reactor” vorbesc, printre altele, despre diferențele dintre generații, despre teama de viitor a tinerilor, despre comunicarea inter-etnică, despre modul în care mass media ne modifică așteptările față de noi înșine, și despre multe altele.

”MiniREACTOR” este platforma ”Reactor” care se ocupă de publicul de vârstă foarte tânără, producând spectacole pentru copii care abordează teme actuale și necesare oricărui copil, de la prietenie și respect față de natură la informații de bază: care sunt culorile curcubeului sau cum se măsoară timpul, totul prezentat într-o formă prietenoasă și antrenantă. Spectacolele în limba maghiară vor fi prezentate de către Váróterem Projekt, teatru independent clujean cu componență maghiară, care activează din 2009, timp în care a creat spectacole de teatru premiate și prezentate în numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Aceste evenimente fac parte din proiectele Schimburi Interculturale și MiniREACTOR @Zalău, co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național. Mai multe detalii despre programul Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

 Sursa foto:  Andra Salaoru

Articolul precedentȘimleuanca acuzată că și-a torturat nepotul și-a aflat sentința. A fost condamnată definitiv la 8 ani de închisoare
Articolul următorEvaluarea Națională 2019: 69,17 la sută dintre elevii sălăjeni au obținut medii peste 5