Timp de trei zile, în perioada 23-25 octombrie, pompierii sălăjeni din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Porolissum Sălaj au organizat şi desfăşurat o serie de exerciţii cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie. Potrivit reprezentanților ISU, Secţia de pompieri Jibou a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren la o alunecare de teren la cariera de piatră din localitatea Cuciulat. De asemenea, Garda de intervenție Hida a desfăşurat un exerciţiu similar la cariera de piatră a localităţii Chechiş. ”Scopurile principale ale exerciţiilor au urmărit atât verificarea capacităţii de intervenţie, a timpului de răspuns, a timpilor de realizare a dispozitivului premergător şi de intervenţie, cât şi cunoaşterea modului de acţiune în cadrul grupelor de căutare-salvare pentru evacuarea persoanelor surprinse sub dărâmături”, se arată în informarea ISU Sălaj.

În intervalul precizat, un alt exercițiu ” de noapte ”, pentru antrenarea structurilor de intervenţie la un operator din localitatea Crasna, a fost realizat de Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei şi Garda Nuşfalău, iar scopul principal a fost reprezentat de cunoaşterea particuralităţilor de manifestare a unui incendiu izbucnit la obiective cu grad de pericol în exploatare.

Articolul precedentLansare de carte la Centrul de Cultură și Artă: „Marea Unire și Sălajul. Contribuții documentare”
Articolul următorAtenţie de unde luaţi haine! Poliţiştii sălăjeni au confiscat sute de articole vestimentare contrafăcute