Producătorul de cărămizi Cemacon, cu sediul în Cluj – Napoca, ce operează două fabrici în judeţul Sălaj, a anunţat că cifra de afaceri brută înregistrată în primul semestru a explodat cu 44 la sută, în timp ce profitul este de peste 2,5 ori mai mare.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce grupul Dedeman, controlat de milionarii Dragoş şi Adrian Pavăl, a preluat o participaţie de peste 50 la sută din Cemacon, scrie Capital.ro

Potrivit sursei citate, recent, Consiliul Concurenţei a permis antreprenorilor băcăuani să cumpere peste 50 la sută din acest producător din Sălaj. „Contextul foarte pozitiv de piaţă şi strategia noastră au făcut ca indicatorii de business la semestrul I din 2018 să fie de nivel record, peste anul anterior şi peste prognoza bugetara: cifra de afaceri brută cu 44 la sută mai mult decât în 2017 şi profitul net de peste 2,5 ori mai mare“, a declarat Liviu Stoleru, directorul general al companiei.

Cemacon a raportat o cifră de afaceri brută de 58,21 mil. lei, pentru primul semestru din 2018, un profit net de 13,7 mil. lei şi un profit operaţional de 21,07 mil. lei.

În aceeaşi perioadă, cheltuielile salariale ale producătorului de cărămizi au înregistrat o creştere de 29 la sută faţă de anul precedent, atât din cauza unei creşteri cu 7 la sută a numărului de angajaţi, comparat cu aceeaşi perioadă a anului 2017, cât şi din cauza modificărilor legislative în domeniul salarizării implementate la finalul anului 2017 cu efect de la 1 ianuarie 2018.

Potrivit Capital.ro, tranzacţia prin care fraţii Pavăl au devenit acţionarii majoritari ai producătorului a scos din piaţă fondul finlandez de investiţii KJK, care şi-a vândut pachetul de 27,9 la sută de acţiuni pentru circa 2,2 mil. euro, şi fondul SSIF Brk Financial Group, care şi-a vândut integral pachetul de 14,6 la sută de acţiuni deţinut în cadrul Cemacon la un preţ de 1,14 mil. euro.

sursa foto capital.ro

Articolul precedentSălajul, sub cod galben de ploi
Articolul următorSe caută şefi de post în comunele Băbeni şi Benesat