Părinții care solicită serviciile unităților de învățământ în perioada vacanței de vară trebuie să completeze o cerere-tip. Ultima zi pentru depunerea acesteia este azi, 31 mai, la secretariatul grădiniței în care este înscris preșcolarul.

Conducerea unității va centraliza în 7 iunie cererile înregistrate în unitate și va comunica celorlalte grădinițe, în aceeași zi, solicitările ce le sunt adresate. “Prin nerespectarea termenului de completare a cererilor, părinții își asumă riscul de a nu le fi primiți copiii în grădinița dorită”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Județean Sălaj.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a decis ca şi în acest an grădiniţele să aibă program de vară.“Primirea preşcolarilor pe perioada vacanţei este obligatorie, indiferent de numărul celor care solicită acest lucru. Conducerea grădinițelor va asigura în perioada de funcționare a unității de învățământ, personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar necesar pentru buna desfășurare a activității”, se precizează într-o adresă a instituției.

Grădinițele din Zalău care au grupe cu program prelungit și nu sunt planificate pentru asigurarea serviciului pe vară, vor desemna educatoare care vor desfășura activități cu preșcolarii în unitățile de învățământ pentru care aceștia vor opta pe perioada verii, în funcție de numărul solicitărilor exprimate de părinți. Numărul zilelor se stabilește de comun acord cu grădinița gazdă.

Conform programului întocmit de ISJ Sălaj, în perioada 17 -30 iunie vor fi deschise Grădiniţa Pinochio Zalău şi Grădiniţa “Piticii Isteţi” Zalău, între 1 şi 14 iulie, Grădiniţa nr. 12 Zalău şi Grădiniţa “Căsuţa cu Poveşti” Zalău, din 15 până în 28 iulie, Grădiniţa “Dumbrava Minunată” Zalău, Grădinița Licurici Zalău şi Grădiniţa nr. 5 Zalău, în intervalul 29 iulie-11 august, Grădiniţa “Ion Creangă” Zalău.

Între 12 -18 august, copiii vor putea frecventa Grădiniţa “Voinicel” Zalău, între 19 – 25 august, Grădiniţa “Voinicel” Zalău și Grădiniţa “Voinicel” Zalău și Grădinița Nr.1 Zalău, iar între 26 -31 august – Grădinița Nr.1 Zalău.

În ceea ce priveşte grădiniţele din cele trei oraşe, Inspectoratul a anunţat că în luna iulie sunt deschise grădiniţele Nr. 3 – Şimleu Silvaniei, “Piticot” – Cehu Silvaniei şi “Prichindel” – Jibou, iar în august, Grădiniţa Nr. 2 –  Şimleu Silvaniei.

Articolul precedentAngajatorii din mediul privat caută forță de muncă. Peste 200 de joburi disponibile în Sălaj
Articolul următorZălăuani, înșelați de bărbați din Covasna