În doar cinci zile, pompierii sălăjeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Porolissum” Sălaj au intervenit la peste 50 de solicitări: situații de urgență și acordare de prim-ajutor.

Potrivit ISU “Porolissum” Sălaj pompierii au intervenit la 51 de evenimente astfel: 13 intervenţii pe linia situaţiilor de urgenţă, iar 38 de misiuni s-au axat pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD dintre care două accidente rutiere.
Din cele 13 situaţii de urgenţă, au fost înregistrate două incendii, o salvare a unui animal, şapte activităţi de recunoaştere în teren şi educare, una deplasare fără intervenţie şi două exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.

Reprezentanții ISU Sălaj recomandă ca această perioadă manifestată de vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, următoarele măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase. Astfel,  pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, reprezentanții ISU Sălaj recomandă cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Potrivit sursei citate, având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, se recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

 

Articolul precedentNouă poliţişti sălăjeni, detaşaţi pe litoral
Articolul următorAngajatorii pot primi bani pentru elevii și studenții angajați în perioada vacanței