Magistrații Tribunalului Sălaj au respins, în cursul zilei de astăzi, 24 aprilie, contestația formulată împotriva măsurii de prelungire a arestului preventiv. 

Este vorba de unul dintre autorii jafului de la bijuteria din Zalău, ce a avut loc luna trecută. Romeo Kulcsar a formulat contestație împotriva deciziei judecătorilor sălăjeni de prelungire a arestului preventiv, solicitând înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu. Instanța însă a respins astăzi contestația ca nefondată.

Reamintim că jaful a avut loc în 19 martie, în jurul orei 17:30. Două persoane necunoscute, înarmate cu un pistol, au intrat într-un magazin de bijuterii situat în zona centrală a municipiului Zalău. Unul dintre hoți ar fi imobilizat-o pe angajata magazinului, în timp ce al doilea a furat mai multe bijuterii. Totul a durat doar câteva minute, firma de pază ajungând rapid la locul incidentului.

Potrivit polițiștilor sălăjeni, trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, din județele Satu Mare și Constanța, bănuiți de comiterea jafului, au fost interceptați în noaptea de 28 spre 29 martie în punctul de trecere al frontierei Urziceni – Satu Mare, în momentul în care intenționau să părăsească teritoriul României. În cursul zilei de vineri, 29 martie, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPaul Maghiu, vicepreședinte PNL Sălaj: ”Parlamentarii Iuliu Nosa, Liviu Balint şi Seres Denes și-au bătut joc de sălăjeni și de românii cinstiți în Săptămâna Mare”
Articolul următorDe Paște, IPJ Sălaj scoate peste 200 de polițiști în stradă