Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat azi, 26 septembrie, o întâlnire cu oficialitățile județului, ce a fost găzduită de Consiliul Județean Sălaj. 

Din delegaţia germană au făcut parte directoarea secţiei economice şi comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti – Swantje Kortemeyer, directorul general AHK România – Sebastian Metz, managerul departamentului de formare profesională AHK România – Anca Hociotă, managerul departamentului de consiliere investitori AHK România – Iuliana Rusu, coordonatorul biroului regional de la Cluj-Napoca al AHK România – Vlad Tatu şi coordonatorul Germany Trade & Invest – Guenter Maier.

Dintre reprezentanții județului au fost prezenţi subprefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, preşedintele CJ Sălaj – Tiberiu Marc, primarul Zalăului – Ionel Ciunt şi consilierul de relaţii internaţionale, cooperare şi afaceri europene din cadrul CJ Sălaj, Alina Sălăjan, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Discuţiile s-au axat pe o prezentare din punct de vedere economic a judeţului şi municipiului Zalău, oportunităţi de investiţii şi învăţământul dual. În acest context, subprefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, a făcut precizări privind infrastructura rutieră de drumuri naţionale şi stadiul implementării proiectului privind sectorul din Sălaj al autostrăzii Transilvania.

De asemenea, dată fiind și prezența în regiune, începând de anul trecut, a Biroului Regional AHK (Camera de Comerț Româno-Germană) Transylvania Office la Cluj – Napoca, o prezență practic a certificării Transilvaniei ca regiune – locație investițională atractivă, au fost luate în discuție, pe parcursul reuniunii găzduite de Consiliul Județean și alte atribute de atractivitate pentru investitori (ex. investițiile constante promovate în județ în infrastructura rutieră, sănătate și educație, al facilităților ce pot fi acordate de către autoritățile locale investitorilor etc.).

La finalul întâlnirii, directorul general AHK România, Sebastian Metz, a subliniat faptul că delegaţia din care face parte a plecat cu o impresie foarte bună despre potenţialul economic al judeţului Sălaj.

De asemenea, această vizită de contact instituțional a constituit și o oportunitate de reafirmare a importanței relațiilor economice bilaterale atât pentru România cât și pentru Germania, la nivel județean și local fiind identificate și câteva axe potențiale de cooperare viitoare, îndeosebi promovarea județului ca spațiu investițional, atât în ceea ce privește continuarea schimbului de informații pentru primirea și locarea unor investiții germane, cât și promovarea pe plan internațional în cadrul unor evenimente tematice, alături de schimbul de bune practici în ceea ce înseamnă managementul orașelor, mobilitatea, eficiența energetică etc.

 

Articolul precedentAdolescentă de 16 ani, bătută și violată. Prima ipoteză: răzbunarea
Articolul următorPlacă comemorativă dedicată lui Simion Bărnuțiu, la Universitatea din Pavia