”Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a motintoriza ce se întâmplă în zonele de carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”.

Lucrurile s-au schimbat în ultimele zile legat de coronavirus, în special în Italia. Situația generează îngrijorare în comunitatea românească.

Sunt în contact permanent cu instituțiile statului pentru a monitoriza situația.

Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România, până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți. Am decis să convoc CSAT pentru miercuri.

Autoritățile române au luat măsuri pentru a evita răspândirea coronavirusului, dar mai trebuie să insiste pe informarea corectă.

Fac un apel la calm.

Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat pentru a evita creșterea sensibilității oamenilor a intensifica sentimentul de panică în rândul populației.

Fac apel la politicieni să nu speculeze în mod oportunist această situație. Am remarcat, deja, pe unii făcând declarații alarmiste, speriind cetățenii. Să înceteze imediat cu această atitudine!”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentComitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj s-a întrunit azi la Prefectură. Tema – coronavirusul
Articolul următorMinisterul Educației impune restricții în școli pentru prevenirea coronavirusului. Săptămâna „Școala altfel” se va ține tot în incinta școlilor