Zeci de elevi, de la colegiile naționale reprezentative din nord-vestul țării, vor fi prezenți, la acest final de săptămână, la Zalău, la concursul interliceal ”Top Fiz”. În perioada 8-10 noiembrie, în organizarea Colegiului Național ”Silvania” (CNS) Zalău, se va desfășura concursul precizat, la care  vor participa circa 70 de elevi și  cadre didactice din: Bistrița, Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj -Napoca și Zalău. Deschiderea festivă va avea loc vineri- 8 noiembrie, începând cu ora 19, în sala festivă  a CNS Zalău, urmată de o ședință tehnică care se va desfășura în sala profesorală a unității de învățământ precizate. Concursul va avea loc sâmbătă – 9 noiembrie la CNS Zalău, după care elevii participanți alături de cadrele didactice vor face o excursie la  Grădina Botanică din Jibou. Tot în aceeași zi, vor fi corectate lucrările elevilor, iar de la ora 19.00 va avea loc festivitatea de premiere. Pe parcursul desfășurării concursului, participanții, elevii  alături de profesorii însoțitori din județele limitrofe, vor fi cazați la internatul Colegiului Tehnic  ”Alesandru Papiu Ilarian” (API).

Scopul concursului – evaluarea celor mai buni elevi pasionați de fizică

De precizat este faptul că acest concurs a fost organizat, pentru prima dată,  în urmă cu 31 de ani la inițiativa unor tineri și valoroși profesori de fizică de la câteva licee renumite din nord-vestul țării.  Concursul Interliceal de Fizică ”Top-fiz” a avut ca principal obiectiv evaluarea celor mai buni elevi ce îndrăgeau fizica, într-o competiție amicală pentru antrenarea lor în vederea participării la olimpiadele județene, naționale și internaționale, care urmau conform calendarelor scolare. Cu excepția unor ani în care nu s-a ținut (două editii), concursul era găzduit prin rotație la școlile participante: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din  Satu-Mare, Colegiul  Național ”Emanuil Gojdu” din  Oradea, la care s-au alăturat ulterior Colegiul Național  „Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca  și Colegiul Național  ”Silvania” din Zalău.

Articolul precedentLudovic Orban anunță dezastrul de la Finanțe: Avem un minus de 11 miliarde la încasări. Sunt restanțe de 5 miliarde de lei la PNDL
Articolul următorLudovic Orban dă asigurări că salariul minim creşte de la 1 ianuarie: „Va fi o creştere, lumea să stea liniştită”