Sub sloganul ”Scapă acum de deșeurile electrice și electrocasnice!” în municipiul Zalău se desfășoară, în perioada 8-19 aprilie, o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Astfel, organizatorii campaniei, Primăria municipiului Zalău și TGP-The Green Project Zalău, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. ”Chiar dacă ți-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat electric ajuns la capătul puterilor emană toxicitate și în casa și viața ta! Desparte-te de el ușor și în siguranță. Iată cum poți face asta în cadrul acțiunii de colectare din Zalău: în perioada 8-19 aprilie, sună la TelVerde 0800 444 800 sau la telefonul 0756 030 602 pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice sau vino sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10:00 -16:00, la punctele provizorii de colectare amenajate”, se arată într-o informare a municipalității.
Punctele de colectare sunt: cartier Porolissum – lângă benzinăria Petrom, cartier Brădet – lângă magazinul Codiflor, cartier Dumbrava – lângă Piaţa Agroalimentară și Centrul de colectare – strada Fabricii nr. 30 B
Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 19 aprilie 2019, la Centrul de Colectare Zalău, începând cu ora 14:30. Premiile sunt: două cuptoare cu microunde digitale, un aspirator și două mixere.
Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! TGP-The Green Project Zalău, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
De asemenea, cetățenii pot aduce oricând deșeurile de aparate electrice și electronice la Centrul de Colectare permanent din Zalău, de pe strada Fabricii nr. 30B. Programul centrului este și în zilele de luni și marți, între orele 14:00-16:00.

Sursa foto: reperul.ro

Articolul precedentZălăuani, poftiţi la film! Preţul biletului: un leu
Articolul următorZeci de liceeni din Zalău au primit burse de merit