? Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

O multinațională, ce își desfășoară activitatea și în municipiu, a premiat o nouă generație de câștigători ai Burselor de Merit, într-un eveniment ce a reunit liceeni și oameni de succes din Zalău

Este vorba de zeci de liceeni din Zalău, câștigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub, care au avut parte, săptămâna trecută, de un eveniment special dedicat lor, prin care compania le-a oferit modele de succes în carieră și un plus de motivație pentru a-și continua excelentul parcurs școlar de până acum.

Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori și oameni de succes din comunitatea zălăuană, pentru a descoperi oportunitățile de carieră și de dezvoltare pe care orașul le oferă. „Mulți tineri din Sălaj sunt în continuare convinși că, pentru a reuși în viață, este nevoie să plece de aici, ceea ce este o pierdere enormă pentru comunitate. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Știm că e nevoie de un efort pe termen lung, la care întreaga comunitate să contribuie. Un prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această întâlnire între liceenii cu rezultate excelente la învățătură și profesioniști pasionați și respectabili din diverse domenii, care și-au construit un parcurs profesional de succes în acest oraș. Invitații, prin dialogul purtat cu liceenii, i-au convins că un profesionist autentic poate avea o carieră de succes oriunde în lume, inclusiv la Zalău”, a declarat Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub.

Potrivit organizatorlor, au avut ocazia să discute despre viitoarea lor carieră, despre opțiunile oferite de sistemul public și de cel privat, cu Paula Culda, avocat și antreprenor, Ana Maria Matioc, medic primar ORL, Horațiu Cociș, arheolog la Muzeul Județean de Istorie și Artă, și cu Rareș Cubleșan, director de calitate TenarisSilcotub. Fiecare dintre invitați le-a prezentat tinerilor un alt fel de tip de traseu profesional – în sectorul public, ca întreprinzător în propria afacere sau o carieră într‑o companie internațională.

Multinaționala a investit în programul Burse de Merit peste 1 milion de dolari în cei 10 ani de existență a programului, răsplătind rezultatele excelente obținute la școală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele 3 orașe în care compania are unități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă, a cărei valoare a crescut la 1.800 de lei.

Articolul precedentLa Zalău, o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice
Articolul următorCaravana SMURD ajunge în Sălaj. Cursuri gratuite de prim ajutor