Tinerii din Jibou vor să aibă acces gratuit pe terenurile de sport din oraș! În acest sens, Organizația Tinerilor din Jibou au inițiat o petiție „LĂSAȚI-NE SĂ BATEM MINGEA!”,  prin intermediul căreia solicită autorităților locale deschiderea stadionului pentru activități fizice individuale, dar și a terenurilor de sport din cadrul școlilor și liceelor pentru toți elevii și studenții din oraș pe baza carnetului de elev sau student, precum și a aparținătorilor sau supraveghetorilor acestora în cazul în care sunt minori. Până acum, petiția a fost semnată de 500 de persoane. Astăzi, jibouanii sunt așteptați vineri, la ora 19.00, pe platoul din spatele Catedralei, pentru a semna petiția.

 

„Aproximativ 500 de tineri din Jibou au semnat deja petiția:
„LĂSAȚI-NE SĂ BATEM MINGEA!”,
petiție prin care doresc deschiderea stadionului din Jibou pentru activități fizice individuale și totodată deschiderea terenurilor de sport din cadrul școlilor și liceelor din Jibou pentru toți elevii și studenții din oraș pe baza carnetului de elev sau student, precum și a aparținătorilor sau supraveghetorilor acestora în cazul în care sunt minori.

Accesul în cadrul instituțiilor de învățământ se face după terminarea orelor și în deplină grijă și simț civic.

Acțiunea a căpătat contur dintr-o nevoie reală a tinerilor pentru a face sport.
În momentul de față tinerii din oraș trebuie să plătească între 70 și 90 RON pe oră pentru a folosi terenurile de minifotbal sintetice, singurele care sunt disponibile pentru acest tip de activitate în oraș.

Mulți alți tineri merg în satele învecinate Jiboului pentru a juca fotbal pe terenurile deschise disponibile de acolo.

Această situație poate fi remediată prin deschiderea terenurilor de sport din cadrul școlilor pentru elevi și studenți, accesul acestora fiind permis pe baza carnetului de elev.

În acest fel tinerii elevi pot dispune de terenuri unde au infrastructura necesară pentru a desfășura în timpul liber sporturi precum: minifotbal, baschet, atletism, volei, handbal sau multe altele.

În același timp, prin deschiderea stadionului din oraș toți cetățenii dornici să desfășoare acțivități fizice vor avea ocazia să o facă gratuit.

Petiția a fost inițiată de către Organizația Tinerilor din Jibou la sfârșitul săptămânii trecute și a strâns deja aproximativ 500 de semnături. Printre semnatari se alfă sute de elevi de la școlile din localitate, părinți, profesori și chiar personalități marcante ale orașului.

În multe alte localități din țară școlile își deschid porțile pentru elevi după ore în vederea desfășurării de activități fizice, din care amintim: Bacău, București sector 2 și 6.

Invităm toți tinerii și cetățenii din Jibou să sprijine demersul nostru printr-o semnătură!
Se poate semna fizic în cadrul evenimentelor pe care le organizăm special pentru asta (https://www.facebook.com/events/3949828885124492) sau în format online la următorul link: https://www.petitieonline.com/signatures/lsai-ne_s_batem_mingea/?u=7324802&uv=36255629

Vă mulțumim și suntem convinși că împreună vom reuși să ducem la bun sfârșit acest demers!”, au transmis reprezentanții Organizației Tinerilor din Jibou.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentBicicliști din Sălaj, răniți după ce au pierdut controlul direcției de deplasare! Unul era beat criță
Articolul următor225 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2! Situația în fiecare județ!