Câțiva liceeni ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” (API) Zalău au renunțat la câteva ore din timpul lor liber pentru a curăța spațiile verzi ale unității de învățământ. 

Astfel, în cursul zilei de joi, 21 martie, însoțiți de profesorii Nadia Horvat, Ana-Maria Mureșan, Alina Cotoi, Cristian Man, Vasile Sîrb, Ana-Maria Chende, Bianca Slevaș, au luat „la pas” câteva dintre zonele „sensibile” ale Colegiului şi au început strângerea gunoaielor, „uitate” în locurile respective de persoane certate cu cele mai elementare norme de bun simț.

Părculețele au fost curățate de covorul de mucuri de țigară sau ambalaje aruncate pe jos din dezinteres și lipsă de respect față de ceilalți. „Ni s-a demonstrat că unele carențe în educație cauzate, probabil, de o societate prea permisivă duc la excese și dispreț total față de mediul în care trăiesc. Faptul că unii aruncă țigara sau ambalajul pe jos, deși coșul de gunoi e la 2 metri, urmând principiul ”și alții fac așa, pe alții nu îi vedeți?” ne descalifică.
Destui elevi au înțeles că, dacă unii sunt necivilizați, nu trebuie să fie și ei așa, pentru că se respectă ca oameni. Urmează doar să mai ia și atitudine. Au făcut-o acum, cu ocazia acțiunii, dar trebuie să o facă permanent”, spun reprezentanții unității liceale.

Pentru o zi, cel puțin, părculețele au devenit locuri în care se poate sta la o poveste, locuri de relaxare. „Vă invităm, dragi elevi, să luați atitudine față de cei care aleg să fie necivilizați și să profitați de vremea faină și parcul curat, cel puțin deocamdată”, este mesajul transmis de reprezentanții Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”.

surs foto API ZALĂU

Articolul precedentFOTO & VIDEO Accident în municipiu: Copil de doi ani, rănit ușor
Articolul următorZece elevi din Șimleu Silvaniei vor face practică în Cipru