Numărul celor cărora li s-a cerut sau care au dat şpagă în spitale a scăzut, cel puțin așa rezultă din statistici, susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Declarația a fost făcută de Sorina Pintea vineri, 17 mai, în cadrul conferinței de presă susținută la Zalău, întrebată fiind cum s-ar putea elimina mita care încă se mai dă în spitale, în condiţiile în care salariile au crescut considerabil. „Cu toate că încă acest fenomen este prezent, din statistici rezultă că a scăzut numărul celor cărora li s-a pretins sau care au dat şpagă, plăţi informale le spunem, asta din acel chestionar de feedback pe care noi îl avem şi pentru care facem rapoarte pe care le postăm pe site-ul Ministerului. Pe de altă parte, din cei care spun că li s-a pretins, doar 2,3 la sută au spus că da, sunt de acord să transmită mai departe reclamaţiile lor către organele de anchetă”, a spus ministrul Sănătății. 

Ministrul a menționat că s-au făcut nenumărate dezbateri pe această temă. „Este, practic, un proces care se petrece între medic şi pacient sau medic şi aparţinător. Dacă cele două părţi nu o să înţeleagă, pornind de la cel care pseudo-cere, pentru că – fac aici o paranteză, doar doi la sută condiţionează actul medical, restul… se uită urât, aşa spun pacienţii, că aşteaptă – dacă nu o să înţeleagă fiecare dintre părţi că nu mai merge aşa, atunci va fi foarte greu. Există cadrul legal, există organe care pot să pedepsească acest gen de activitate, din păcate, încă, mi s-a spus şi mie la intrarea în spital, că încă se mai practică”, a declarat Sorina Pintea.

Articolul precedentAstăzi, la Centrul de Cultură: concert de jazz cu intrarea liberă. Se lansează albumul ”Dark Blue”
Articolul următorSecretarul de stat în Ministerul Agriculturii s-a întâlnit cu producătorii de tomate din Sălaj