În primul semestru al acestui an, în județul Sălaj, din vina motocicliştilor au fost înregistrate două accidente de circulație grave, soldate cu doi răniţi grav.

Pentru o călătorie în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă motocicliștilor să se facă vizibili prin purtarea de echipament de protecție cu elemente reflectorizante, să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic

Cel mai recent eveniment rutier în urma căruia un motociclist a ajuns la spital s-a produs, vineri, 12 iulie, pe Drumul Național 1G. Din primele cercetări efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, un tânăr de 28 de ani conducea motocicleta pe drumul menționat, pe direcția Hida-Jibou. Din cauza neadaptării vitezei, într-o curbă a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă. Ca urmare a impactului, motociclistul a fost rănit grav. A fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

„Pentru a preveni astfel de evenimente, trebuie să vă asigurați în oglinzi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră! Fiți pregătiți pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente! Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!”, recomandă reprezentanții Poliției Sălaj.

Articolul precedentȘedință publică pentru elevii sălăjeni nerepartizați la liceu
Articolul următorStudenții de la Facultatea de Litere din Baia Mare, în tabăra de cercetare etnografică de la Bădăcin