Peste 60 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în nouă judeţe. Ca urmare, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18 711, din care 64 de decese.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 29 noiembrie 2019 este 18.711, din care 64 de decese.

În perioada 25-29 noiembrie au fost raportate încă 66 de cazuri în nouă judeţe.  Astfel, în Mehedinți au fost raportate 18 cazuri, în Brașov – 13, în Caraș Severin – 12, în Neamț și Sălaj – câte 7, în Timiș – 5, în Satu Mare – 2, în Buzău și Gorj – câte un caz.  

 ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raportul întocmit de CNSCBT.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Articolul precedentO nouă mișcare politică : AUR – pe listele de vot la alegerile locale și parlamentare
Articolul următorLa mulți ani, Andrei!