Aproape 900 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri, conducătorilor auto care au fost depistaţi vorbind la telefonul mobil, în timpul mersului.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 1 ianuarie-31 iulie, poliţiştii rutieri au aplicat 872 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au fost depistaţi vorbind la telefonul mobil, în timpul mersului.  „Această faptă contravenţională este prevăzută în clasa I de sancţiuni (2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare), din O.UG. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a explicat sursa citată.

Şoferii care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc nu observă peste 50 la sută din ce întâmplă în jur şi au o probabilitate mare să fie implicaţi într-un accident.

„Nu folosi telefonul mobil în timp ce conduci! Dacă trebuie să vorbeşti la telefon, trage pe dreapta sau opreşte într-o parcare. Foloseşte sisteme tip hands-free dacă chiar trebuie să vorbeşti la telefon şi nu poţi opri undeva în siguranţă! Nu tasta când conduci! Lasă mesajele sau verificarea contului de Facebook, Instagram sau alte aplicaţii pentru altă dată!”, sunt o parte dintre recomandările făcute de poliţiştii sălăjeni.

Articolul precedentAcţiune comună a poliţiştilor maramureşeni şi sălăjeni, pentru siguranţă în trafic
Articolul următorProfesorii pensionaţi la finalul anului şcolar 2017-2018 sunt aşteptaţi cu dosarele la Casa de Pensii