În luna prima lună a acestui an, polițiștii rutieri au aplicat 857 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut în vederea suspendării 55 de permise de conducere.

Scopul polițiștilor rutieri este acela de a preveni evenimentele rutiere, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice. „Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!”, atenționează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Conform Codului Rutier, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. „Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!”, avertizează oamenii legii.

Articolul precedentMedalii de argint și bronz pentru elevii sălăjeni
Articolul următorSălaj: Posturi vacante în învățământ