Echipaje şi două motopompe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj au fost trimise, la finalul acestei săptămâni, în Iaşi, unul dintre judeţele afectate de inundaţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, în vederea asigurării unei gestionări eficiente a efectelor fenomenelor meteo, s-a dispus transferul de personal şi tehnică de intervenţie din judeţele care nu au fost afectate de inundaţii în zonele în care s-au înregistrat probleme.

De la ISU Argeş, ISUB-IF şi ISU Giurgiu s-au trimis trei grupări operative compuse din două motopompe remorcabile de mare capacitate şi cinci motopompe remorcabile, în sprijinul ISU Teleorman.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru sprijinirea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele din Nord-Estul ţării care urmează să intre sub avertizări meteorologice de ploi abundente. Astfel, ISUB-IF a trimis în sprijinul ISU Suceava două motopompe, ISU Cluj a trimis pentru eventuale intervenţii şase motopompe şi două motoferăstraie în judeţul Neamţ, Unitatea Specială de pompieri de la Ciolpani – echipaje şi trei motopompe în judeţul Neamţ, iar ISU Sălaj a trimis echipaje şi două motopompe în judeţul Iaşi.

Potrivit precizările făcute în comunicatul MAI, transferul de tehnică şi forţe a avut loc vineri, fiind astfel disponibile pentru intervenţie începând de sâmbătă, 30 iunie.

Articolul precedentAccident grav la ieşire din Crasna! Un bărbat şi-a pierdut viaţa
Articolul următorDe astăzi: tarife mai mici la energia electrică și pensii mai mari