Sălăjeanul Crin Bologa a fost propus astăzi, 21 ianuarie, de ministru Justiției, Cătălin Predoiu, pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Bologa este absolvent al Facultatii de Drept de la Cluj-Napoca. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit. În 1995, sălăjeanul și-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Până la începutul anului 2008, Bologa a condus DNA Cluj, funcție la care a renunțat invocând motive familiale, întorcându-se ca simplu procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Un an mai tarziu, a preluat șefia Secției Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al județului. A stat în funcție până în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea și ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituției.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obținerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea președintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului șef al DNA.

Articolul precedentALERTĂ SANITARĂ, în România! Doar 40 de kg de carne de CURCAN, din cele 17 tone din Ungaria, au fost retrase
Articolul următorPosibilă întrerupere a serviciului de emitere rovinietă și peaj