Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, a anunţat că social-democrații vor sesiza, luni, Curtea Constituţională asupra proiectelor pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul Orban, anume modificarea legilor justiţiei şi abrogarea OUG 51 privind transporturile, informează realitatea.net.

 

Liderul social-democrat a afirmat la Realitatea PLUS că Biroul Permanent Naţional al PSD se va reuni luni pentru a aproba sesizarea celor două acte normative la CCR şi pentru a decide strategia în cazul în care Executivul îşi asumă răspunderea pe abrogarea unor prevederi din OUG 114 şi Legea bugetului pe anul 2020.

Facem acest lucru pentru că este un conflict constitutional. Așa considerăm noi. Să vedem decizia CCR după ce vom depune cele două sesizari. Ele sunt pregătite și le vom prezenta luni, la ora 10:00, in Biroul Politic și tot luni le vom depune. Considerăm că este un abuz. A existat un referendum în România, care a spus foarte clar că niciun Guvern să nu mai dea ordonanțe sau să își asume răspunderea pe legile justiției.

Ele trebuie dezbătute transparent și corect în Parlamentul României. Acum, în Parlament există o altă majoritate, deci nu înțeleg scopul de a ocoli Parlamentul„, a spus Marcel Ciolacu la Realitatea PLUS.

Articolul precedentA fost numit noul prefect de Sălaj
Articolul următorÎncepe vacanța de iarnă 2019-2020