În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii sălăjeni recomandă planificarea din timp a călătoriilor şi să adaptarea permanent a vitezei de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Oamenii legii recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. „Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!”, atenționează reprezentanții IPJ Sălaj.

De asemenea, polițiștii sălăjeni recomandă folosirea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă, precum și curățarea în permanenţă a farurilor, blocurilor de semnalizare, parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale ale autovehiculului. „Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!”, au mai completat reprezentanții Poliției Sălaj.

Articolul precedent“Cupa Lyceum – Sălajul în Mișcare” și-a desemnat câștigătorii la baschet
Articolul următorSurprins de jandarmi în timp ce sustrăgea bunuri din autoturisme