Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2021.

Poliţiştii au reţinut aproape 200 de permise de conducere, fiind retrase peste 70 de certificate de înmatriculare.  

În perioada 26 iulie-8 august, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2021.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au fost sesizaţi despre comiterea a 164 de infracţiuni, dintre care 32 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 41 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 132 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale. 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 2751 de sancțiuni, dintre care 19 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 887 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reţinute 190 de permise de conducere (96 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 74 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate 313 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative. 

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 1154478 lei.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAmfetamină şi cannabis, substanţe depistate la un şofer de 19 ani din Zalău
Articolul următorBilanț coronavirus 17 august: 544 cazuri noi, 6 decese