Un nou centru de permanență va fi funcțional începând de sâmbătă, 8 decembrie, în localitatea Șimișna, nr. 419, într-un spațiu modern, cu toate dotările necesare, pus la dispoziție de administrația locală.

Asistența medicală în cadrul centrului va fi asigurată de șase medici de familie din comunele arondate, în baza unor contracte încheiate cu CAS (Casa de Asigurări de Sănătate) Sălaj, conform precizărilor făcute de Olga Stana, președintele-director general al instituției menționate.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, orarul centrului de permanență din Șimișna va fi, în cursul săptămânii, între orele 15.00-8.00 (a doua zi), iar sâmbăta, duminica și sărbătorile legale în intervalul 8.00-7.00 (a doua zi). Acesta va deservi opt comune – Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha, cu o populație totală de 11.777 de locuitori, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș.

În zona respectivă sunt trei comune – Poiana Blenchii, Lozna şi Zalha – în care nu există medici de familie de mai mulți ani și care nu sunt atractive pentru medici din cauza numărului mic de locuitori, de aproximativ 800, până la 1.200 de locuitori pe comună.

De asemenea, distanţa între localitatea de graniţă a judeţului, Gostila, din comuna Poiana Blenchii şi centrul de permanenţă din localitatea Şimişna este de 25 km, iar între Gostila şi spitalul cel mai apropiat, Spitalul Orăşenesc Jibou, este de 68 km. Distanţa între Şimişna şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care are şi UPU în structură, este de 85 km și în toată zona mai există doar o subunitate SMURD, în localitatea Ileanda.

Articolul precedentCondamnat la închisoare pentru pentru infracţiuni rutiere
Articolul următorSubvenţii lunare de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri