Un bărbat din comuna sălăjeană Hereclean a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce înainte cu două zile și-a agresat concubina, o tânără cu 15 ani mai tânără decât el.

 

Vineri, 9 iulie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 36 de ani din comuna Hereclean, bănuit de violență în familie.

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că bărbatul, la data de 8 iulie, și-ar fi agresat concubina, în vârstă de 21 de ani.

În urma probatoriului administrat, la data de 9 iulie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de violență în famile, faptă prevăzută de art.199 raportat la art.193 alin.2 din Codul penal”, a transmis Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Bărbatul a fost prezentat în fața instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău în dosarul penal nr. 1019/P/2021 privind pe inculpatul L.G. În temeiul art. 226 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e), art. 223alin. 1 lit. c şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului L.G., cetăţean român, necăsătorit, fără studii, fără ocupaţie şi fără loc de muncă, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de art. 193 alin. 2 din Codul penal raportat la art. 199 alin. 1 din Codul penal, pentru pe o durată de 30 de zile, de la data de 10 iulie 2021 până la data de 8 august 2021 inclusiv.În temeiul art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat.

În baza art. 229 alin. 1 C.pr.pen, dispune încunoştiinţarea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, în vederea luării, dacă se impun, a măsurilor legale de ocrotire faţă copiii minori aflaţi în ocrotirea inculpatului, respectiv, K.R.A.M., născută la data de 30.01.2021, şi L.D.N.A.Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Sălaj a sumei de 626 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu care a asigurat asistenţa juridică obligatorie a inculpatului, av. Gavriş Ioan Darie.În baza art.275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror.Pronunţată în camera de consiliu azi, 10 iulie 2021, ora 16:30, în prezenţa inculpatului şi în lipsa procurorului”, este decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Zalău.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu în cauză.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentPatru sălăjeni, prinși în pădure tăind ilegal arbori, cu dosare penale
Articolul următorZălăuan, prins sub influența drogurilor, la volan