Un tânăr din județul Satu Mare a fost reținut și ulterior pus sub control judiciar, după ce, în perioada 2020-2021, a furat alimente și bunuri din mai multe societăți comerciale din Zalău. În plus, în primăvara acestui an, acesta s-a luat la bătaie cu un sălăjean, pe terasa unui local din Zalău.

 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 29 de ani din judeţul Satu Mare, bănuit de furt calificat, furt, tentativă la infracţiunea de furt şi tulburarea ordinii publice, a transmis IPJ Sălaj.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, tânărul ar fi pătruns în mai multe societăţi comerciale, din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras produse alimentare, dar şi alte bunuri.

Prejudiciul creat în aceste fapte penale a fost recuperat aproape de fiecare dată.

De asemenea, în luna martie 2021, cel în cauză, împreună cu un bărbat, de 31 de ani, în timp ce se aflau pe terasa unui local din Zalău, pe fondul consumului de alcool s-au agresat reciproc, provocând persoanelor care se aflau de faţă o stare de temere.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul a fost reţinut, luni, 28 iunie, pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea luării unei măsuri preventive. Faţă de acesta, procurorul a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările continuă pentru administrarea întregului probatoriu.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentDesfășurare de forțe pentru căutarea unui minor dispărut de la domiciliu, din satul sălăjean Brusturi! Unde a fost găsit
Articolul următorMoțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a picat