La cea de a III-a ediţie a Festivalul Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni, sălăjeanca Alina Breje a obținut premiul III ca recunoaștere a meritelor dovedite la Festival. Evenimentul s-a desfășurat la Tecuci, în perioada 3-4 octombrie, în organizarea şi coordonarea scriitorului Vasile Ghica, sub patronajul Fundaţiei ”Pelin” condusă de Eugen Doru Pelin. În cadrul festivalului s-au desfăşurat întâlniri în şcoli, unde elevii au susţinut dezbateri despre aforism și au organizat activităţi demonstrative, iar apoi au urmat apoi la Ateneu lansări de cărți, recitaluri de aforisme şi colocvii cu participarea unor scriitori cunoscuţi. Printre participanți s-au numărat nume cunoscute ale aforisticii actuale. Evenimentul cultural s-a încheiat cu Gala de premiere, iar pe lista premianților s-a aflat și Alina Breje, scriitor şi traducător, care a câștigat premiul III, ca recunoaștere a meritelor dovedite la Festival.

Aforismele sălăjencei Alina Breje au fost publicate în diferite antologii din țară și din străinătate, iar pentru scrierile sale a primit Premiul de Creativitate la Concursul Internaţional de Literatură ”Naji Naaman”, Liban (2013) și Premiul „Meridianul Cultural Românesc”- la Festivalul Internațional al Aforismului pentru Românii de Pretutindeni, la Tecuci în anul 2017 -prima ediție. Alina Breje a tradus în limba italiană pe unii dintre cei mai cunoscuți scriitori români, motiv pentru care a obţinut Premiul de Excelenţă din partea Ministerului Culturii – pentru promovarea culturii române în străinătate. În 2013 a reprezentat România la Salonul Internațional de Carte de la Torino (2013) și a obţinut Premiul de Excelenţă din partea Ministerului Culturii – pentru promovarea culturii române în străinătate.

Sursa foto: Facbook – Alina Breje

Articolul precedentDiplome de excelență pentru două licee din Sălaj
Articolul următorSprijin în tratamentul tuturor formele de cancer. Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, dotat cu un aparat de ultimă generație, de recoltare a trombocitelor