Până la această oră, în județ nu sunt drumuri blocate și nici nu s-au înregistrat evenimente rutiere. Polițiștii sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, anunta reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. 

Pentru a vă bucura pe deplin de o călătorie în siguranță, poliţiştii sălăjeni vă oferă și câteva sfaturi: „având în vedere condițiile meteo nefavorabile recomandăm, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie”.

De asemenea, înainte de a porni la drum, conducătorii auto să se intereseze de starea drumurilor și să aibe echipate autoturismele cu anvelope de iarnă.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

Şi pietonilor, oamenii legii le recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Articolul precedentJoburi europene pentru sălăjeni. 150 de locuri de muncă în agricultura Spaniei
Articolul următorPrins în trafic beat, fără permis şi cu autoturismul neînmatriculat