Poliţia sălăjeană vine, la început de primăvară, cu câteva sfaturi destinate motocicliştilor. Aşadar, cei pasionaţi de motociclism sunt sfătuiţi să opteze pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l poată adapta la condiţiile meteo în schimbare.

‘Pentru a vă putea bucura din plin de primăvară, noi, polițiștii, vă recomandăm: Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare. Fiţi vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante!”, transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judetean Sălaj.

Iubitorii de motoare sunt sfătuiți să abordeze curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”. Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus. „Păstraţi contactul vizual – nu presupune te văd ceilalţi. Încercă întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie”, mai spun oamenii legii.

De asemenea, reprezentanții IPJ Sălaj le recomandă motocicliștilor să se ferească de vehicule la viraje şi intersecţii. Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare. „Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente și…PE MOTOARE!”, au mai adăugat polițiștii sălăjeni.

 

 

Articolul precedentO nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad”
Articolul următorAngajaţii Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, în grevă japoneză