Magistraţii Judecătoriei Zalău au dispus plasarea sub control judiciar a bărbatului de 57 de ani, din Zalău, Gheorghe Gurzău, implicat în accidentul din 19 februarie, în urma căruia o minoră de 12 ani și-a pierdut viața.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. ” (…) înlocuieşte măsura arestării preventive la domiciliu luată (…) faţă de inculpatul G. G., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. (2) C.pen. şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia prev. de art. 338 alin. (2) C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen.., cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se precizează în minuta ședinței de vineri,10 mai 2019. Soluția poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Reamintim că este vorba de șoferul microbuzului ale cărui uși s-au deschis în mers, iar fetița de 12 de ani, care stătea pe o banca improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, a căzut și și-a pierdut viața lovindu-se de caldarâm.

Potrivit comunicatului Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, accidentul a avut loc în 19 februarie 2019, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, la volanul microbuzului aflându-se un bărbat de 57 de ani, din Zalău, ce efectua o cursă regulată de transport persoane pe traseul Zalău – Dioşod. Șoferul este, de altfel, și administratorul firmei de transport persoane. Copila nu a murit pe loc, decesul fiind declarat la aproximativ o oră și 15 minute din momentul producerii tragediei.

Articolul precedentProfesorii de matematică din Maramureș, Satu Mare și Sălaj s-au întâlnit la Zalău
Articolul următorIncendiu la un atelier de mobilă din Cehu Silvaniei