În Anul Centenarului şi în contextul Zilei Armatei României, în cursul zilei de azi, 24 octombrie 2018, „Ştafeta Veteranilor” va ajunge şi la Zalău. Alergătorii vor poposi în faţa Primăriei Zalău, în jurul orei 12. Aceştia poartă ştafeta, reprezentată de tricolorul României, din Bucureşti, spre Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ştafeta va fi adusă la Zalău de alergători de la Cluj-Napoca şi va fi preluată de grupul de militari din care fac parte Sava Claudiu, Morar Liviu, Magdaş Daniel, Turian Radu si Inceu Andreea. Grupul de alergători îsi va continua drumul spre Şimleu Silvaniei, iar de acolo spre Carei, punctul final.

Ampla acţiune ce are ca scop promovarea valorilor naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii de atunci, dar şi de acum ai României a ajuns la a V-a ediţie şi mobilizează peste 100 de voluntari alergători “Invictus”, biciclişti însoţitori şi coordonatori.

“Ştafeta Veteranilor” este o alergare în ştafetă pe 2.396 de kilometri, împărţiţi în 35 de tronsoane de 35-130 kilometri.

„Ştafeta Veteranilor” este organizată de Asociaţia Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociaţii ale veteranilor de război şi ale cadrelor militare în rezervă şi retragere şi reprezintă un gest de recunoştinţă în memoria eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

Articolul precedentIncendiu la Sărmășag de la un scurtcircuit
Articolul următorŞcoala Gimnazială „Porolissum”, vizitată de o delegaţie franceză