Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri în programul Start-Up Nation, ediţia 2018. Lista planurilor de afaceri, în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE)a fost publicată, la sfârșitul acestei săptămâni, atât pe site-ul www.imm.gov.ro, cât şi pe www.aippimm.ro, la adresa:http://www.aippimm.ro/articol/programe/programul-start-up-nation-2018/lista-aplicantilor-start-up-nation-in-ordinea-atribuita-de-registrul-unic-electronic.

Cu toate că decizia statului de a depuncta masiv firmele din București și județele Cluj și Ilfov a determinat scăderea semnificativă a acestor aplicanți în programul Start-Up Nation 2018-2019 față de ediția 2017, în restul județelor s-au înregistrat creșteri ale numărului de aplicanți.

Pe lista acestor județe se regăsește și Sălajul, numărul celor care au aplicat pentru a doua ediție a programului finanțărilor nerambursabile de la stat de câte 200.000 de lei fiind 1.072, de patru ori mai mare decât în 2017, când au fost înscrise 264 de planuri de afaceri.

În ediția 2018-2019, afacerile din București și județele Cluj și Ilfov au plecat cu un deficit de 15 puncte, pe motiv că aici densitatea firmelor mici și mijlocii este mai mare de 4 la 100 de locuitori. În ciuda acestui fapt, 979 de firme bucureștene, clujene sau ilfovene și-au depus planurile de afaceri pentru a obține fondurile nerambursabile în această sesiune. În ediția 2017, 6.065 de firme din București, Ilfov și Cluj s-au înscris în cursă.

Anul acesta pot primi finanțare doar firme cu câte 100 de puncte și cu cel puțin patru angajați, după cum arată datele preliminare în acest moment. „Având în vedere că toate cele 33514 planuri de afaceri trimise au peste punctajul minim de 50 de puncte, toți aplicanții din lista sunt acceptaţi de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii. Începând de luni 18 februarie 2019, vor intra în etapa de verificare administrativă şi a eligibilităţii de la RUE 1 la RUE 13005, iar restul aplicanților vor rămâne în lista de așteptare, urmând ca, în cazul în care vor exista renunțări, respingeri, diferențe de sume care să genereze bugetele necesare, să intre în verificări și peste RUE 13005” – a precizat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Articolul precedentȘi-a jefuit consăteanul
Articolul următorAgenții economici din județ, ”vizitați” de inspectorii de muncă. Amenzi și sancțiuni pentru nerespectarea legislației în domeniul muncii