24 de medici și asistenți ai Spitalului Județean de Urgență Zalău vor fin incluși într-un proiect – pilot în domeniul formării profesionale – tehnici avansate de resuscitare. Acesta va fi finanțat de o multinațională care își desfășoară activitatea în municipiul Zalău.
Acordul de cooperare între Consiliul Județean Sălaj, instituția în subordinea căreia se află cea mai mare unitate spitalicească din județ și compania care finanțează acest proiect, a fost aprobat de consilierii județeni în ultima ședință, care a avut loc săptămâna trecută.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilieri, acordul menționat vizează organizarea, cu sprijinul financiar al multinaționalei, până la sfârșitul anului 2019, a unui proiect-pilot în domeniul formării profesionale – tehnici avansate de resuscitare – a 24 de medici și asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău.
„Formarea profesională în domeniul propus vine în completarea unei formări inițiale în același domeniu deținută de către personalul medical al Spitalului, obiectivul acestuia fiind cel de a crește șansele de a menține un pacient în viață până la intervenția echipei de resuscitare din UPU-SMURD, medicii și asistenții medicali care lucrează în Spitalul Județean de Urgență Zalău ajungând astfel să cunoască și să poată aplica toate aceste manevre medicale avansate, în așa fel încât să fie asigurate toate măsurile de siguranță pentru oricare dintre membrii comunității, aflați în situații critice, în oricare zonă din interiorul spitalului”, se precizează în documentul menționat.
Pe toată perioada derulării acordului de cooperare, compania privată se obligă să organizeze, la sediul său, sesiunea de formare profesională-pilot (partea practică), cu expertiză de specialitate în tehnici avansate de resuscitare furnizată prin Consiliul Român de Resuscitare, până cel târziu la sfârșitul acestui an, într-o valoare maximală de 6.000 de USD.