Reprezentanții Direcției Tehnice au avut o întâlnire cu operatorii care dețin rețele de telecomunicații pe strada Simion Bărnuțiu, respectiv: NextGen-Telekom, RCS&RDS, Vodafone și Orange.

Pe această stradă, pe lângă lucrările de reabilitare a trotuarelor și a părții carosabile, o altă investiție constă în modernizarea rețelei de iluminat, care impune inclusiv reorganizarea rețelelor de telecomunicații. Astfel, odată cu noua rețea de iluminat, care cuprinde stâlpi metalici, corpuri de iluminat echipate cu telegestiune rețea nouă și suprailuminarea trecerilor de pietoni, rețelele de telecomunicații nu vor mai fi prinse pe stâlpii de curent, acestea urmând să fie introduse în subteran.

Odată cu reabilitarea trotuarelor a fost realizată infrastructura pentru introducerea rețelelor în subteran, urmând ca fiecare operator să intervină pentru punerea cablajelor în canalizații și realizarea racordurilor. În cadrul ședinței de marți a fost stabilit termenul de 31 august 2021 pentru finalizarea acestei activități, urmând ca după această dată vechea rețea de iluminat să fie dezafectată și stâlpii demolați.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAsociația Produs de Cluj – partener ZalăuFest
Articolul următorVaccinarea este obligatorie pentru angajaţii Google şi Facebook care lucrează de la birou