Tinerii sălăjeni cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, care provin din medii şi familii defavorizate, pot să urmeze gratuit cursurile şcolii de şoferi. Și asta grație programului ”Permis pentru viitor” demarat la începutul acestei săptămâni de MOL România și Fundația Pentru Comunitate . Programul, aflat la a V-a ediție,  acoperă costurile obținerii permisului de conducere de orice categorie pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Solicitările de finanțare pot fi depuse online sau prin poștă până la data de  25 ianuarie 2020. Se pot înscrie tinerii din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie). De precizat este faptul că în edițiile anterioare ale programului de până acum, 69 de tineri au obținut permis de conducere: 60 categoria B, opt – categoria C și un carnet categoria B – automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, alți 57 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi. ”Începând din acest an solicitările de finanțare se pot transmite online, dar având în vedere și condițiile celor care nu dispun de instrumente de comunicare electronică, primim înscrieri și prin poștă, pe suport de hârtie. Pe perioada de înscriere, timp de două luni, asigurăm informare permanentă pentru cei interesați. Este important ca fiecare solicitant să-și găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada cursurilor școlii de șoferi și a pregătirii pentru examen. Așteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea și beneficiul scontat al obținerii permisului de conducere”, a precizat András Imre – director executiv al Fundației ”Pentru Comunitate”. 
Mai multe detalii despre programul ”Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 25 ianuarie 2020.

Despre programul ”Permis pentru viitor”

Programul ”Permis pentru viitor” este organizat de Fundația ”Pentru Comunitate” din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Concursul de proiecte pentru ediția a V-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 de lei.

Articolul precedentPeste 180 de locuri de muncă în mediul privat. Vezi aici oferta
Articolul următorLa Zalău: restricții de circulație de Ziua Națională a României