Numărul cazurilor de rujeolă în Sălaj crește de la o săptămână la alta. Alte trei au fost raportate la finalul acestei săptămâni. Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la sfârşitul săptămânii trecute este de 15.470, din care 59 de decese.

În perioada 09.11 – 16.11.2018 au fost raportate încă 24 cazuri nou confirmate în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat, în intervalul 9 – 16 noiembrie 2018, în Bucureşti – 5. Câte patru cazuri de rujeolă au fost înregistrate Bihor și Teleorman, câte trei în Bacău şi Sălaj, doi în Prahova și câte unul în Buzău, Galați și Vaslui.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Aşadar, în Sălaj, numărul cazurilor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 18, după ce la începutul lunii septembrie a fost confirmat primul caz la un copil de şase ani, nevaccinat, din mediul rural.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Articolul precedentCandidaţii pentru concursul de încadrare la ISU Sălaj încep testarea psihologică. 68 de candidaţi pe trei locuri
Articolul următor”Bugetare participativă” – un nou proiect USR Sălaj. Zălăuanii pot să propună proiecte şi să decidă cum vor să trăiască în oraşul lor