O sălăjeancă este acuzată de procurorii DNA că a obținut pe nedrept fonduri europene. Valoarea prejdiciul depășește 192.000 de lei. Femeia a fost trimisă în judecată, în stare de libertate. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Dîrjan Dorina – Cristina pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, se precizează în comunicatul instituției. 

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, în cursul anului 2012, în contextul derulării unui proiect finanțate din fonduri nerambursabile (privind „Achiziție utilaj pentru lucrări de pregătire a terenului”), inculpata a depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) un înscris cu un conținut nereal (certificat de absolvire), prin care s-a urmărit îndeplinirea condițiilor prevăzute în contractul de finanțare și în Ghidul solicitantului, în vederea obținerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene.
Acel document atesta efectuarea de către femeie a unui curs de inițiere pentru ocupația „mașinist utilaje cale și terasamente”.

I-au pus sechestru pe buldoexcavator
„Acest demers a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 192.224 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui buldoexcavator ce aparține inculpatei Dîrjan Dorina-Cristina, până la concurența sumei de 192.224 lei”, a explicat sursa citată. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Articolul precedentButelie în flăcări într-o gospodărie din Nuşfalău. O persoană a suferit arsuri
Articolul următorCravana Cultură’n Șură revine în Sălaj. Teatru de vară cu intrare liberă la: Domnin, Bocşa şi Bobota