Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară, în această săptămână, acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

„În perioada 13–19 mai a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj desfășoară, la nivel județean, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă”, au precizat reprezentanții instituției.

Se vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În primele două zile de la demararea acțiunii, poliţiştii au verificat 236 de autovehicule, din care 98 transport persoane şi 138 transport marfă. Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 pentru abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranţă etc.), două au fost aplicate pentru transportul peste capacitatea menţionată în certificatul de înmatriculare, cinci pentru nerespectarea timpului de odihnă şi o sancţiune pentru nerespectarea licenţei de traseu.

Valoarea sancţiunilor este de 49.205 lei.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Articolul precedentInvestiție de peste 70 de milioane de lei la Spitalul Județean de Urgență Zalău
Articolul următorAstăzi: O nouă întâlnire cu contribuabilii din județ