Confirmarea unui caz de pestă porcină în județul Maramureș, pe raza fondului de vânătoare 38 Oarţa, a determinat autoritățile sălăjene să stabilească noi măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului. 

Astfel, în cursul zilei de ieri, 20 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, întrunit în şedinţă extraordinară, a stabilit o zonă de control temporar pe următoarele fonduri de vânătoare, ţinând cont de 13 km de la locul în care au fost găsiți mistreții pozitivi: – FV 25 Cehu Silvaniei – partial, cuprinzând localitaţea: Motiş;
FV 26 Chieșd – parţial, cuprinzând localităţile: Chieşd şi Colonia Sighetu Silvaniei, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

În zona infectată toţi porcii domestici din exploataţii trebuie să fie ţinuţi în adăposturile lor sau în alte locuri unde pot fi izolaţi de porcii sălbatici, care nu trebuie să aibă acces la nici un produs susceptibil de a intra apoi în contact cu porcii din exploataţie.

De asemenea, niciun porc nu are voie să nu intre sau să iasă din exploataţie, cu excepţia autorizării autorităţii competente, ţinând seama de situaţia epidemiologică. „Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic”, se mai menționează în sursa citată.

Articolul precedentSe fac angajări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj
Articolul următorClujean, la furat într-un local din Zalău. ”A luat” geanta unei angajate