Polițiștii Poliției Orașului Cehu Silvaniei au identificat un bărbat de 42 de ani, din orașul Cehu Silvaniei, bănuit că, la data de 18 februarie, ar fi efectuat două transporturi de material lemnos, în aceeași localitate, folosind același aviz de însoțire și fără să pornească transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize, pentru primul transport, volumul cumulat al celor două transporturi fiind de 5 metri cubi de material lemnos, de esență fag și cer.

 

Potrivit IPJ Sălaj, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv H.G. nr. 497/2020 privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 5 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 1.207 lei.

De asemenea, astăzi, 24 februarie, la ora 05.00, polițiștii Postului de Poliție Cizer, au depistat și oprit în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Poieni, județul Cluj, în timp ce transporta cu un autoturism 1,2 metri cubi de lemne de foc, fără a avea documente de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Măgura Șimleului.

 

FOTO: ARHIVĂ

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Această minune a lui Dumnezeu, care este România, ar putea fi distrusă pentru totdeauna”
Articolul următorMinisterul Turismului va finanţa proiectele de investiţii private pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare şi balneoclimatice. Ce activităţi pot fi finanţate